یکشنبه، خرداد ۰۸، ۱۳۸۴

مطبوعات فارسی زبان تورنتو

این مطلب از وبلاگ قدیمی دستنوشته ها به این صفحه منتقل شده است

اینجا یعنی در تورنتو که محله نورت یورک ِش رو ایرانی ها اسم تهرانتو بهش دادن، کلی هفته نامه فارسی چاپ میشه که در سطح تورنتو مجانی توزیع می شن و هزینه هاشونو از آگهی ها تامین می کنن. بعضی هاشون در خارج از محدوده شهر به قیمت یک دلار و بیست و پنج سنت یا یک دلار و نیم کانادا فروخته میشه. به همین دلیل بیشتر صفحات رو آگهی هاست که پر می کنه. در این مجموعه ده- دوازده تایی، دو - سه تا از هفته نامه هاست که واقعاً مطالبی برای خوندن دارن و نوع صفحه بندی و انتخاب مطالب، نشون میده که روزنامه نگارهای حرفه ای اونها رو می چرخونن. فرصتی پیش اومد تا شماره های هفته پیش نُه تا از این هفته نامه هارو که بهشون دسترسی داشتم رو مرور کنم:

شهروند چهارده ساله که در تورنتو منتشر میشه. سردبیرش حسن زرهی هستش و از نظر من اونقدر مطلب خوندنی توش پیدا میشه که بشه از آگهی های زیادش صرفه نظر کرد. تیتر اول این شمارشو به از سر گرفتن اعتصاب غذای گنجی اختصاص داده و خبرهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران رو هم پوشش داده.



















ایران استار دوازده سالست و به سردبیری بیژن بینش منتشر میشه. مطلب زیاد داره و اخبار ایران رو دنبال می کنه و گاهی مقالاتی از دکتر نوری زاده، مسعود بهنود و سید ابراهیم نبوی هم داره. این هفته تیتر اصلیشو به انتخابات ایران اختصاص داده بود.

ایران جوان یازده ساله است و توسط بابک ریحانی پور و کورش شهبازیان منتشر میشه. به سیاست کاری نداره و آگهی هاش چندین برابر مطالبشه!



















مجله جوانان 6 ساله است، صاحباش بهلول پنجه بندپور و محمد سهی هستن، یه ذره خبر توش داره یه عالمه آگهی و جنس مطالبش هم که از روی جلدش پیداست! البته کیفیت جوانان 30 قبلی که قبل از انقلاب توی ایران چاپ می شد رو هم نداره!

سلام تورنتو پنج سالست و به سردبیری محسن تقوی چاپ میشه. همین!




















خانه و خانواده ، مجله خانوادگی که سه ساله است و از نظر قطع و اندازه کوچکترین نشریه فارسی زبانه اینجاست به مدیر مسولش رضا فتاحیه و سعی داره لابلای آگهی هاش یک سری مطالب از جنس اطلاعات عمومی و تفریحی رو به خواننده هاش بده


آوا 2 ساله است و صاحب امتیازش وحید مجیدیه توش کمی خبر و کمی هم از سینما و حوادث میشه پیدا کرد.


















ایران تایمز یک سالست. از ناشرینش چیزی نمی دونم.


شهر ما هم یکسالست. و صاحب امتیازش اسد زرین مهره. متعلق به مجموعه ایه که یک کانال تلویزیونی فارسی به نام تلویزیون شهرما در تورنتو هم دارن که هفته ای چند ساعت روی تلویزیون کابلی برنامه پخش می کنه. مطالب خوبی می شه توش پیدا کرد.




















ایرانیان نوزده ساله است که مدیر و سردبیرش علی فرشینه است. مطالب خوبی داره و میزان آگهی هاش هم قابل قبوله.


فریم مجله سینمایی نوپا، دومین شمارش رو منتظر کرده. مدیر مسئولش محسن اسلامی نظری و سردبیرش مجید بسطامیه. ناشر این مجله Next Adobe inc هستش و مطالب خیلی خوبی در زمینه سینما و نمایش در کانادا، ایران و جهان داره.

پ.ن: متأسفانه فریم دیگه منتشر نمی شه. فریم، مجله فوق العاده ای که از همه نشریاتی که اینجا چاپ میشه چند گام جلوتر بود، نتونست بصورت رایگان و فقط با گرفتن آگهی ادامه حیات بده. حیف که کلی کاغذپاره بی ارزش (به جز چند نشریه قابل قبول) اینجا برای مردم و بازار سطحی پسند جامعه ایرانی داره با تیراژهای بالا چاپ میشه اما فریم رفت...



















دنیای ورزش به صاحب امتیازی کیومرث مقدم و و علیرضا بشر یکساله است. تمام رنگیه و جنس کاغذش خیلی خوبه اما چون هیچ وقت از ورزش سرم در نیومده و نمیاد در مورد مطالبش نظری نمی دم اما عکسهاش از شادی ایرانی های تورنتو در جشن پیروزی تیم ملی در مقابل بحرین و راه یابیش به جام جهانی خیلی باحال بود.

عصر نور که خودشو مجله فرهنگی، دینی، علمی و اجتماعی معرفی کرده توسط مرکز اسلامی ولیعصر با مدیر مسئولی عباس صفدری و سردبیری نوروز علی حمیدی منتشر میشه. اصلاً آگهی نداره و توی این شمارش علاوه بر مطالبی از نویسنده های مقیم کانادا از محسن کدیور و الهی قمشه ای هم مطلب داره. در بخش احکامش آموزش نماز هم بصورت مصور داره. ماهنامه است و سال اولیه که منتشر میشه.


















هدی، مجله مذهبی اسلامی دیگه ایه که خودشو فرهنگی، علمی و دینی معرفی می کنه و سال اولیه که منتشر میشه. صاحب امتیاز مدیر مسئول هدی، آمنه متقی است. در شماره اول این مجله، علاوه بر چند مقاله که به شکلی به مسائل اسلامی مرتبط میشه، دانستنی های حقوقی، آموزش احکام، اوقات شرعی و همینطور حدود 10 صفحه مقاله و مطلب به زبان انگلیسی هم درج شده. تعداد کمی آگهی مختلف هم در مجله میشه دید.


سلامت تن و روان، ماهنامه ای که در سال دوم انتشارشه، همونطور که از اسمش بر میآد، مطالبی در مورد تغذیه، بهداشت و تندرستی داره باضافه مقادیری آگهی. صاحب امتیازش مشترکاً خود مجله و موسسه یوگا اعلام شده. سردبیر و مدیر مسئول این مجله یاسی فتحی است.


















انترناسیونال ، که خودشو ارگان حزب کومونیست کارگری ایران معرفی کرده، هفته نامه ایه که در سال دوم انتشارشه و بصورتی خیلی ساده در 4 برگ سیاه و سفید فتوکپی شده منتشر میشه. سردبیرش محسن ابراهیمی اعلام شده. این شعار در گوشه سمت راست روی جلدش همیشه چاپ میشه: "اساس سوسیالیسم، انسان است. سوسیالیسم جنبش بازگرداندن اختیار انسان به انسان است.


برج دیدبانی، مجله ای برای ترویج مسیحیت به زبان فارسی است که در شناسنامش آورده: "هدف مجله برج دیدبانی، ستایش یهوه خدا، سلطان عالم است." و اضافه کرده که "از سال 1879 بطور مرتب توسط شاهدان یهوه به چاپ رسیده و کاملاً غیر سیاسی میباشد و مرجع آن کتاب مقدس است." میانگین تیراژش 26439000 ادعا شده و آدرس رم در ایتالیا رو داره و دیگه هیچ اطلاعات دیگه ای نداره. به نظرم باید از مجله های چندزبونه ای باشه که به فارسی هم منتشر میشه و فقط در تورنتو توزیع میشه و نه چاپ. اون تیراژ هم باید احتمالا تیراژ کل مجله به زبون های مختلف باشه.

















روزنه ماهنامه ایه که در سال اول انتشارشه به سردبیری شبنم اختری با مدیر مسئولی اشکان یوسف پور. ناشرش: Ashkan Group Inc است و مطالب متنوع هنری داره که کاغذ و چاپی با کیفیت خیلی خوب با آگهی های شکیل و حرفه ای چاپ میشه. چند صفحه شو به مد (Fashion) اختصاص میده و البته این مجله رایگان نیست و قیمتش 5.99 دلار کانادا اعلام شد



بازار املاک، مجله جدیدی که در سال اولش قرار داره توسط Real Estate Bazaar Inc با مدیر مسئولی و سردبیری ناهید کیخسروی چاپ میشه که ضمن تعداد زیادی آگهی در مورد املاک، اطلاعات مفیدی در مورد خرید ملک، خصوصاً در تورنتو و همینطور مقالاتی در زمینه معماری داره.
















نظرات خوانندگان :

Name : hich kodom

E-Mail : worldlook84@yahoo.com

URL :

Date : Tue, 07 Jun 2005

motmaen hasti ke page contact me dorost kar mikone ya aslan kar mikone

دست نوشته ها :

متأسفانه اشکال داره و کار نمی کنه. در اولین فرصت درستش می کنم.

Name : Ehsan

E-Mail : ehsagh@yahoo.com

URL :

Date : Tue, 14 Jun 2005

wow,
That's amazing, you're collected all publishers in Toronto (even the hidden ones). I've never heared about the last three magazines. It was interesting to review your updated notes again!
You may put a updated sign beside each post whenever they were updated...
Keep writing, Good job


جمعه، خرداد ۰۶، ۱۳۸۴

اذان روح الارواح

این مطلب از وبلاگ قدیمی دستنوشته ها به این صفحه منتقل شده است.

خبر درگذشت رحیم موذن زاده اردبیلی رو از سایت بی.بی.سی که تقریباً هر روز طبق یک عادت چندین ساله چکش می کنم، فهمیدم. موذن زاده، کسیه که اون اذان معروف و خوش آهنگ قدیمی، به یادگارمونده از سال 1334 رو خونده. اذانی که همه ما کم و بیش باهاش خاطره داریم. وقتی بعد از مدتها دوباره این اذان موسیقایی رو از سایت بی بی سی گوش کردم، برگشتم به سال ها قبل. ماه رمضون های دوران بچگی در اوج گرمای مرداد ماه که باغچه خونه باصفای قدیمی رو آب می دادیم. موزاییک های داغ کف حیاط رو آب پاشی می کردیم تا خنک شه و بعدش حیاط رو فرش می کردیم. سفره افطار، شربت آبلیمو و معجونی که مامان با زرده تخم مرغ و کاکائو آماده می کرد و جزو لاینفک سفره افطار بود. انتظار برای لحظه افطار باصدای قل قل سماور نفتی، ربنای شجریان و اذان موذن زاده ...

کسایی که منو میشناسن، می دونن که من آدم مذهبی نیستم. اما چیزهایی هست که اونقدر با وجود ماها عجین شده که نمی شه ازش جدا شد. طبقه دوم خونه جدیدی که بیشتر از دو ماهه توش مستقر شدم، یک مرد پاکستانی بسیار آروم و قابل اعتماد زندگی می کنه(بر خلاف هرچی پاکستانی دیگه که من اینجا دیدم، حس می کنم به این یکی میتونم اعتماد کنم!)، که گاهی صدای نوار اذانی که می ذاره رو می شنوم، حس غریبی بهم دست می ده. خوب یا بد، مذهب اونقدر در لایه های درونی وجود ما ریشه داره و ته نشین شده که گویا هیچ وقت نمی شه صد در صد ازش کند و جدا شد.

پخش اذان موذن زاده برای مدتی بعد از انقلاب از صدا و سیما ممنوع بود. از اون نوع ممنوعیت های اعلام نشده ای که همیشه هم تکذیب می شه! همونطور که اذان شجریان دیگه پخش نشد. چون در دستگاه های موسیقی ایرانی اجرا شده بود. جالبه که ربنای شجریان (گوش کنید) رو نتونستن حذف کنن. شاید برای اینکه از نظر ایرانی ها بدون ربنای شجریان هیچ وقت افطار نمی شه.

موذن زاده اذانشو در گوشه روح الارواح از بیات ترک خونده بود. گوش کنید...

نظرات خوانندگان :

Name : Hossein

E-Mail : parsais@gmail.com

URL :

Date : Tue, 14 Jun 2005

salam doosteh aziz:
midooni mahmoud jan ba neveshtehat kheyli hal mikonam khosoosan in matlabo khoondam va yadeh oon azoon va halo hava oftadam yek jooraee
badanam larzid .

دوشنبه، خرداد ۰۲، ۱۳۸۴

سفر اتاوا

این مطلب از وبلاگ قدیمی دستنوشته ها به این صفحه منتقل شده است.

چهارشنبه ای که گذشت (18 می) فرصتی دست داد تا برای شرکت در یک شام نیمه رسمی که به خاطر سخنرانی ریس کالجی که در اون کار می کنم (و البته مثلاً دانشجوش هم هستم!) به پارلمان کانادا در اُتاوا بریم. به همراه تعدادی از همکارها و چند تا از دانشجوها، با یک اتوبوس به پایتخت رفتیم. یک سفر فشرده 14-15 ساعته که از هر طرف حدود 4 تا 5/4 ساعتش رو توی راه بودیم. اگرچه تجربه خیلی خوبی بود. شرکت در یک به اصطلاح کوکتل پارتی با حضور تعدادی از اعضای پارلمان(نماینده ها) که در اون علاوه بر رئیس کالج، اندی سوی (Andy Savoy) از نماینده های سرشناس حزب لیبرال و دختر همرزم نلسون ماندلا به نام توتو سخنرانی داشتن. وارد شدن به مجموعه ساختمون های باشکوه پارلمان و ردشدن از کنترلهای امنیتی خیلی شدید (البته با رعایت نهایت احترام)، تجربه خیلی جالبی بود که فرصتش برای هرکسی پیش نمیاد. اتاوا هم شهر خیلی قشنگ، تمیز و در عین حال کوچیکیه. جمعیت غالبش سفید(کانادایی) بودن (برخلاف شهرهای مهاجرپذیری مثل تورنتو). برای دیدن عکس هایی از این سفر اینجا رو کلیک کنید.

فردای روزی که ما در پارلمان دعوت بودیم، پارلمان یکی از بحران های سیاسی کانادا رو در پیش داشت. دولت فعلی کانادا که از طرف حزب لیبرال تشکیل شده با تفاوت خیلی کمی نسبت به حزب رقیب یعنی محافظه کار، اکثریت داره. عرف سیاسی کانادا اینطوره که اگر در یک لایحه مهم دولت نتونه رای از پارلمان بگیره، اون رو به حساب رای عدم اعتماد حساب می کنه و در پی اون دولت، پارلمان رو منحل می کنه و انتخابات زودرس برگزار می کنه. و نتیجه انتخابات، تکلیف دولت رو معلوم می کنه. روز 19 می هم قرار بود پل مارتین لایحه بودجه رو به پارلمان ببره و در پی انسداد سیاسی ایجاد شده، نخست وزیر گفت من رای به بودجه رو رای اعتماد به خودم تلقی می کنم. نتیجه رای گیری خیلی جالب بود. 152-152 برابر! البته نکته جالب تر این بود که دو نماینده مستقل به نفع بودجه رای داده بودن و جالب تر اینکه یکی از این دو نفر مدتی به خاطر ابتلا به سرطان در پارلمان حضور نداشت و دقیقاً همون روز رای گیری دوباره به سر کار برگشته بود. در این طور مواقع برای تعیین تکلیف رای گیری سخنگوی پارلمان که در مواقع عادی در رای گیری ها شرکت نمی کنه باید اعلام نظر کنه و اون با این توجیه که بدون توجه به وابستگی های حزبی باید از دولت حمایت کرد به نفع لیبرال ها رای داد و در نتیجه با اختلاف یک رای دولت لیبرال پل مارتین همچنان بر سر کارموند.












پل مارتین بی خبر از شکلک در آوردن بچه ای که در سفرش به استان نوا اسکوشیا بغل کرده! این عکس هفته پیش صفحه اول خیلی از روزنامه های اینجا شده بود. در سمت چپ تظاهرات مخالفان دولت در مقابل پارلمان (به همین راحتی باورتون میشه؟ هیچ کس هم کارشون نداره! مجوز از وزارت کشور هم لازم نداره!)

مشکلاتی که برای حزب لیبرال پیش اومده به خاطر چند رسوایی مالیه که دولت ظاهراً بدون اعلام به مردم پول هایی رو خرج کرده که بخش هاییش حتی برای حفظ تمامیت ارضی کانادا در استان جدایی طلب کبک صرف شده. نخست وزیر قبلی لیبرال یعنی کریتن هنوز بابت این قضیه داره به دادگاه جواب میده. همه معتقدن با تمام این مسایل لیبرال ها بیشتر به نفع مردم و خصوصاً مهاجرها عمل می کنن. محافظه کارها به شدت به آمریکا نزدیکند و از طرفدارهای شرکت کانادا در جنگ عراق بودن (برخلاف لیبرال ها). بنابراین بیجا نیست که مهاجرها و خصوصاً ما خاورمیانه ای ها از موندن لیبرال ها خوشحال باشیم. با بحران های که در مورد غنی سازی اورانیوم در ایران و جدی شدن اینکه بالاخره جامعه جهانی برعلیه ایران کاری خواهد کرد داره پیش میاد، فکر بودن در کشوری که ارتشش داره وارد خاک کشورمون میشه اصلاً احساس خوبی نمی تونه باشه...

نظرات خوانندگان :

Name :

E-Mail : andalibihadi@yahoo.com

URL :

Date : Wed, 25 May 2005

عالی بود باز هم بنویس

Name : leila

E-Mail : nokhod88@yahoo.com

URL :

Date : Wed, 25 May 2005

che ghadr kam bood kash bishtar mineveshti dar mored sham ghyre rasmi khili kam sharh dadi


یکشنبه، اردیبهشت ۲۵، ۱۳۸۴

کلکسیون !

این مطلب از وبلاگ قدیمی دستنوشته ها به این صفحه منتقل شده است.

طبق آخرین آمار ارائه شده از ایسنا ، در پایان مهلت پنج روزه ثبت نام از داوطلبین انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری، 1014 نفر ثبت نام کرده اند که از این تعداد 921 نفر (90.83%) مرد و 93 نفر(9.17%) زن هستند. از این تعداد به گفته سخنگوی شورای نگهبان، 82 نفر بیکارند! جالبه که از اول انقلاب تا حالا یعنی در 8 دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری در مجموع 1550 نفر ثبت نام کرده بودند! واقعا چرا این همه آدم فکر می کنند که قادرند ایران رو نجات بدن و همه چیز رو سر و سامون بدن؟ نگاهی به این عکسها که از خبرگزاریهای مهر، ایسنا و بی بی سی گلچین کردم بندازین. خداییش همه اقشار مردم ایران رو می تونین ببینین:

هاشمی رفسنجانی با عنوان داروی تلخ از پذیرش داوطلب ریاست جمهوری اسم برد.
لاریجانی انتظار حمایت رهبری رو داشت اما ظاهراً رهبر از قالی باف حمایت اعلام نشده دارد. پیش بینی می شود لاریجانی به نفع هاشمی کنار برود
کروبی از طرف جناح چپ کاندید شد و نامزدی مهندس موسوی رو منتفی دونست.

سردار قالی باف فرمانده نیروی انتظامی که حمایت اعلام نشده رهبری را دارد. (قالی باف از اهالی طرقبه مشهد است.)
مهندس موسوی در بیانیه ای اعلام کرد علاوه بر شایستگی شخصی باید ریس جمهور شود که ابزارهای لازم برای این کار را در اختیار داشته باشد و عملاً اعلام عدم آمادگی کرد. اختلافات دیرینه نخست وزیر زمان جنگ با ریس جمهور وقت و رهبر کنونی هنوز از یادها نرفته
مهندس مهرعلیزاده استاندار سابق خراسان و ریس تربیت بدنی هم ثبت نام کرد.
محسن رضایی فرمانده سابق سپاه و دبیر فعلی شورای تشحیص مصلحت نظام
ناصر حجازی دروازه بان سابق تیم ملی هم ثبت نام کرد!
نمای دیگری از بالای سر از آقای کروبی
احمدی نژاد شهردار فعلی تهران.
دکتر معین، وزیر سابق علوم، تنها سیاست مداری که در جریانات حمله به کوی دانشگاه استعفا کرد.
اصغرزاده که توسط روزبه میرابراهیمی(سمت چپ) یکی از وب لاگ نویس هایی که زندانی و سپس آزاد شد در طی ثبت نام همراهی می شد، به خبرنگاران گفت اگر دوباره وقایع اول انقلاب تکرار شود دیگرحاضر نیست از دیوار سفارت آمریکا بالا برود
دکتر ابراهیم یزدی اولین وزیر خارجه انقلاب (دردولت موقت) در فرم ثبت نام روی جمله اعتقاد به قانون اساسی خط کشید.
و اما حاجی بخشی هم به صحنه رقابت برای ریاست جمهوری وارد می شود!
وقتی رئیس پلیس مملکت از چراغ قرمز عبور می کند! ظاهراً خبرنگاران منتظر عبور ایشون از خیابون برای گرفتن عکس بودن که به خاطر ایجاد ترافیک پلیس دستور به حرکت می ده و ایشون هم در جواب خبرنگاران گفته دستور پلیس از رعایت قانون ارجح تره!
به نظر شما اینجا آقای کروبی چی داره می گه ؟!
از اینجا به بعد اقشار مختلف مردم که همگی فکر می کنن می تونن ایران رو نجات بدن رو می بینین!
بدون شرح !
زنان در این دوره با ثبت نام شواری نگهبان رو به چالش کشیدن.
به کلاه کاسکت توجه کنین لطفاً (به قول فروغ من خواب دیده ام آن مرد میاید ... آن مرد با موتورسیکلت میآید! )
بدون شرح !
بدون شرح !
این هم شاخه شمشاد میدان عشق، سفید کاسه ! (برای توضیح بیشتر به آخرین عکس مراجعه کنید)
بدون شرح !
رئیس الجمهور المستقبل !
بدون شرح !
این آقای عصبانی کیه؟ من یادم نیومد ممکنه یه نفر توضیح بده؟
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
ثبت نام با شمع و روبان سبز و عکس امام علی...

No Comment !
لطفاً روزنامه Tehran Times رو ببینید دیگه !
No Comment !
No Comment !
کاشکی همیشه چنین مدارا و تحملی در جامعه وجود داشت. پاپیون و عمامه در کنار هم (یا حاجی بخشی و دکتر یزدی)
نوکر ملت ایران!
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
No Comment !
چگوارای ایران !
No Comment !
No Comment !

دیدار با خانم نویسنده

سه‌شنبه این هفته، ۲۱ ماه مه ۲۰۲۴ روزی ماندگار و استثنایی در زندگی من بود. در صد و چند کیلومتری پاریس، در روستایی که کوچه‌هایش از شدت اصالت ...