ماجرای مقاله روزنامه اطلاعات
بیستمین قسمت از برنامه رادیویی داستان انقلاب به ماجرای مقاله معروف روزنامه اطلاعات به امضای رشیدی مطلق که آتش انقلاب را ملتهب کرد میپردازد. در این قسمت صدای این افراد را به ترتیب خواهید شنید:
دکتر احسان نراقی، داریوش همایون، آیتالله خمینی، دکتر علی امینی، حاج محمد شانه چی، مهندس مهدی بازرگان، آیتالله شریعتمداری و علی اصغر حاج سیدجوادی.
دکتر احسان نراقی، داریوش همایون، آیتالله خمینی، دکتر علی امینی، حاج محمد شانه چی، مهندس مهدی بازرگان، آیتالله شریعتمداری و علی اصغر حاج سیدجوادی.
لینکهای مرتبط
- ایران و استعمار سرخ و سیاه – متن کامل مقالهای که با امضای احمد رشیدی مطلق در روزنامه اطلاعات 17 دی 1356 به چاپ رسید: +
- سی سال بعد از آن مقاله – نوشته مسعود بهنود : +
- پرویز نیکخواه، از مخالفین رژیم سابق و از اعضای حزب توده که پس از بازداشت توسط ساواک تصمیم به همکاری با رژیم میگیرد و تا مدیریت خبرگزاری دولتی و پستهایی در رادیوتلویزیون، وزارت اطلاعات و جهانگردی، و مطبوعات ارتقا پیدا میکند، متهم به داشتن نقش اصلی در نوشتن این مقاله بود و به همین اتهام بعد از انقلاب اعدام شد. اگرچه گروهی (لیبرال دموکراتهای ایران) همچنان او را از این اتهام بری میدانند. از طرفی گفته میشود داریوش همایون که صدای او را در این قسمت هم شنیدید و وزیر اطلاعات وقت بود، با وجود اطلاع از هویت اصلی نویسنده مقاله، به این دلیل که نویسنده واقعی هنوز هم در ایران زندگی میکند، حاضر به افشای نام وی نیست. در مورد سوابق پرویز نیکخواه مطلبی از سایت آفتاب به استناد اسناد مورد تأیید حکومت فعلی بخوانید: +
ویدیوی مرتبط
در این برنامه صدای آیتالله شریعتمداری را هم شنیدید که در محکومیت حکومت شاه سخن میگفت. آیتالله شریعتمداری بعد از انقلاب در پی اتهاماتی مجبور اعلام ندامت به پیشگاه آیتالله خمینی شد و سپس هم از مرجعیت خلع شده و تا آخر عمر در حبس خانگی بود. ویکیپدیای فارسی میگوید:
شریعتمداری به همراه میلانی و مرعشی نجفی سه مرجعی بودند که صلاحیت روح الله خمینی را برای مرجعیت در سال ۱۹۶۳ تایید کردند که این امر نقش مهمی در جلوگیری از اعدام او توسط شاه ایران و پیدایش جریان انقلاب در ایران داشت. +
فیلم اعلام ندامت تلویزیونی آیتالله شریعتمداری را در انتهای ویدیوی زیر که بخشی از یک برنامه تلویزیونی پخش شده از صدا و سیمای جمهوری اسلامی است، ببنید:
اگر وبلاگ دارید لطفاً با قرار دادن کد لوگوی داستان انقلاب، خوانندگان وبلاگ خود را به این صفحه راهنمایی کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
نظر شما چیست؟